BANDIĆ KOMENTIRAO ZAGREBAČKU OLUJU: ‘Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata’

2020-07-25

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u prometu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić stigao je u Miramarsku ulicu, u podvožnjak koji je sinoć bio potpuno poplavljen zbog velike kiše koja je pala u Gradu Zagrebu. Službe su izvukle nekoliko automobila, koji su bili potpuno potopljeni.

Od 22 do 3.30 bilo oko 200-tinjak intervencija vatrogasaca, a nekoliko je ljudi evakuirano iz podrumskih stanova koji su potpuno poplavili.

Zgrozio izjavom

Bandić je u Miramarskoj dao izjavu medijima i rekao kako su štete minimalne.

"Stvari su pod kontrolom, sanacija će biti narednih tjedan dana, i da ovaj čovjek nije poginuo ovo bi zaboravili za 24 sata. Razlog je tome ogromna količina vode koja se srušila na Zagreb i infrastruktura to nije mogla podnijeti. Čestitke svim službama koje su napravile preko 500 intervencija", rekao je.

Dodao je da kada padne 100 litara kiše po metru kvadratnom da to infrastruktura ne može podnijeti.

Bandić je građane utješio time što im je preporučio da se mole Bogu. "Molite dragog Boga da nam što rjeđe pošalje 100 litara kiše na kvadratni metar u 6 sati. Bilo je negdje oko 250 intervencija, snimit ćemo stanje pa ćemo znati bolje. Nažalost, jedan vatrogasac je preminuo tijekom intervencije i moja iskrena sućut obitelji. Sve drugo ćemo sanirati u narednih tjedan dana. Infrastruktura to nije mogla progutati", poručio je Bandić, pišu 24sata.