Krstičević dao ostavku, teško je povjeroati u to

2020-05-07

Ministar obrane Damir Krstičević maloprije je podnio ostavku na konferenciji za novinare u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku povodom pada vojnog aviona pri čemu su danas poslijepodne poginula dvojica pripadnika ratnog zrakoplovstva.

Krstičević je na početku svog obraćanja prvo izrazio sućut obiteljima poginulih.

"Dobio sam informaciju oko 16 sati da se dogodila nesreća i odmah sam krenuo ovdje, u Zemunik. Tijekom puta čuo sam se s predsjednikom Republike, predsjednikom Vlade i izvijestio ih o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, jako je teško svakome u Hrvatskoj vojsci", rekao je ministar.

Druga tragična nesreća ove godine

"Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju", rekao je ministar.

Zatim je kazao da je naložio načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se, kako je rekao, istraže sve vojne okolnosti i da sve istraži sve ono što se treba istražiti. Potom je rekao da podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane. "Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao", rekao je.

Na novinarsko pitanje je li o svojoj ostavci obavijestio premijera Plenkovića, Krstičević je samo odmahnuo glavom.