Milanović bjesni na sve koji su ga prozvali zbog sumanutog istupa: ‘B.a.B.e. imaju neduhovito ime, neka ga mijenjaju’

2020-10-01

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na komemoraciji povodom obilježavanja 78. obljetnice talijansko-četničkog zločina nad mještanima Gata i okolnih poljičkih sela u zaleđu Omiša.

Milanović je nastavio s napadima na saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak koje je jučer zbog njihovog performansa nazvao "samodopadnim narikačana".

"Ne možete doći u ring i očekivati da vam se ne vrati", rekao je Milanović koji se danas nije ispričao zbog svog istupa. Dapače, i dalje u njemu ne vidi ništa problematično.

Napao Pravobraniteljicu i B.a.B.e

Prozvao je i Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova koja je rekla kako je njegov jučerašnji istup seksistički. Rekao je kako Pravobraniteljica za ravnopravnost poslova svoj posao radi tako da joj nije znao ni ime. "Drago mi je da se javila pravobraniteljica. Postoje ljudi koji obnašaju važne funkcije, a da vi, a i ja, u prvi mah se nisam mogao sjetiti imena. Zove se Višna Ljubičić... Ja joj kažem da nikoga nisam uvrijedio, ali ako netko želi da ga se tretira kao amazonku mora biti spreman da ću uzvratiti", rekao je.

Zatim je udario po udruzi B.a.B.e. koja je također jučer reagirala. "Moja poruka udruzi B.a.B.e, koja ima neduhovito ime, poručujem im da mijenjaju ime", rekao je Milanović.

Novinari su ga pitali i je li njegov jučerašnji napad bio pretjeran, na što je rekao da "sve što je rekao ima svoju nit i svoju logiku".

Ne misli da je problem što je hodao okolo u lockdownu

Novinari su ga pitali i je li bilo progrešno što je u vrijeme lockdowna bio u klubu uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića. "Za mene taj režim vrijedi u mjeri u kojoj procijenimo ja i moje osiguranje. Ja sam išao samo na ručak s tri osobe. Lockdown je tlapnja", rekao je Milanović i ponovio kako je cijela ideja lockdowna bila kriva.

Komentirao je i dolazak američkog šefa diplomacije Mikea Pompea u Zagreb. "Dolazi probati uvaliti američke avione. Po meni s njima nitko o tome ne bi trebao razgovarati. To je krivo", rekao je Milanović.