Ministar Malenica ima koronu

2020-07-21

Zbog ministra su samoizolaciji njegov vozač i bliski kontakti s kojima je boravio posljednjih 48 sati

Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus. Potvrđeno je to upravo iz Ministarstva uprave. Malenica se danas testirao nakon što je osjetio simptome bolesti, objašnjavaju.

Zbog ministra Malenice, samoizolacija je određena njegovom osobnom vozaču te ljudima s kojima je bio u bliskom kontaktu u posljednjih 48 sati. Među njima nema djelatnika Ministarstva uprave.

"Ministar je dobrog zdravstvenog stanja, s blagom kliničkom slikom. Svoje radne obaveze nastavit će obavljati u samoizolaciji", poručuju iz Ministarstva uprave.

Ministar se osjeća dobro

Napominju kako je ministar Malenica posljednji put s članovima Vlade u kontaktu bio u četvrtak, dakle na prošlotjednoj sjednici.

"Poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, ministar Malenica u stalnom je kontaktu s epidemiolozima i liječnicima", stoji u priopćenju Ministarstva uprave.

U Hrvatskoj 49 novozaraženih

Danas je Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata utvrđeno 49 novozaraženih osoba koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a sutra bi trebale biti donesene nove, strože mjere.

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 1.116. Na bolničkom liječenju je 138 osoba, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1394 osoba.

Drugo ministarstvo s koronom

Prošli tjedan koronavirus je ušao i u Ministarstvo obrazovanja. Utvrđeno je da je zaražena državna tajnica Ivana Franić, zbog čega su brojni službenici ministarstva završili u samoizolaciji. Ministrica u odlasku Blaženka Divjak također je morala u samoizolaciju, a rezultati prvog testa pokazali su da su i ona i ostali članovi ministarstva negativni na Covid-19.

Nakon tog proboja zaraze ponovno se testirao i premijer Andrej Plenković. Ni njegov test nije potvrdio prisutnost koronavirusa.