Postaje sve teže pratiti predsjednikove istupe: ‘Pitajte Plenkovića što je radio u lockdownu. Molio Očenaše?’

2020-09-25

Predsjednik Zoran Milanović maloprije je opet komentirao aferu Janaf i ne odustaje od teze kako je premijer Andrej Plenković morao znati da će policija uhititi predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. "Ono što je važno, premijer mora znati. Gdje piše da ne smije znati? Ja kažem da mora znati. Mi imamo premijera koji ne zna... Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa, Martin s cugom v Zagreb, Martin vun. Dakle, premijer to mora znati. Čega se bojite, možda da premijer ne obavijesti osobe koje su pod istragom", rekao je Milanović, prenosi N1.

Ponovio je kako je Plenković to morao znati, a da mu on vjeruje da bi s tim "teškim informacijama" odgovorno raspolagao. Zatim ga je bocnuo zbog istupa u kojem je rekao da Milanović ima bjesnoću.

"Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći. Vjerujem da je to smišljao cijeli dan. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek' mu netko da kocku šećera", rekao je Milanović.

'Nije točno što priča Ranko Ostojić'

Rekao je i kako nije točna izjava Ranka Ostojića da ga, dok je bio ministar unutarnjih poslova, nije informirao o kriminalističkim istraživanjima. "To što priča nije točno. Informirao me o najvažnijim stvarima. To što je napisao uopće nije točno. Ne mogu reći da laže, ali to uopće nije točno", rekao je Milanović.

"Svi dolaze i kažu Milanović je ukinuo sigurnosne provjere. Molim? Ovo je laž. Ovo je prelaz u drugi rod, zamjena teze. Kakve veze ima to što sam ja ukinuo sigurnosne provjere. Prvo, nisam. To je laž. Ja sam odbio da se moje ministre, kandidate za ministre, provjerava u SOA-i", rekao je Milanović.

Misli da nije bio u klubu za vrijeme lockdowna

Osvrnuo se i na svoje posjete Kovačevićevom klubu. "Mislim da nisam bio u klubu za vrijeme lockdowna", rekao je Milanović i dodao kako nije ostavljao mobitel prije ulaza prilikom posjeta klubu.

"Pitajte Plenkovića što je radio za vrijeme lockdowna. Bio samo doma i molio Očenaše svaki dan? Naravno da smo se družili, ali s ograničenim brojem ljudi. To da sam morao ostaviti službeni mobitel naprosto nije točno. Otkud ideja da bih uopće poslušao nekoga da ostavim službeni mobitel. Pa ne bih to učinio ni u Bijeloj kući, a ne u klubu", rekao je Milanović, pa se našalio s pitanjem o lockdownu.

"Gdje si bio u vrijeme lockdowna? Gdje si bio, tata, u vrijeme revolucije? Bio sam doma 99 posto vremena. A ako sam se morao naći s nekim, jesam li to mogao napraviti u Uredu predsjednika?", upitao je Milanović.